Resep: Nasi goreng daging cincang yang luar biasa

Nasi goreng daging cincang. Find Deals on Nasi Goreng Paste in Groceries on Amazon. Nasi goreng daging cincang ini jadi salah satu menu andalan beberapa restoran. Paduan daging cincang dan bawang membuat rasa nasi goreng ini gurih mantap.

Kami dah sediakan artikel sambal ini sebelum ini. Ada juga yang suka makan nasi goreng dengan keropok dan juga ulam timun. Nasi goreng daging cincang ini jadi salah satu menu andalan beberapa restoran. Bunda dapat memaasak Nasi goreng daging cincang menggunakan 9 bumbu dan dalam 5 tahapan. Begini cara mamasak masakannya.

Bahan-bahan yang dibutuhkan Nasi goreng daging cincang

  1. Ini 1 piring of nasi.
  2. Ini 2 siung of bawang merah.
  3. Ini 1 siung of bawang putih.
  4. Siapkan 1 butir of kemiri di cincang halus.
  5. Bunda dapat secukupnya of Daging cincang.
  6. Siapkan 1/2 batang of daun bawang.
  7. Siapkan Sedikit of jahe di cincang halus.
  8. Ini secukupnya of Kecap manis.
  9. Ini secukupnya of Garam, royco, merica bubuk.

Paduan daging cincang dan bawang membuat rasa nasi goreng ini gurih mantap. Penggemar nasi goreng yang tidak suka rasa pedas bisa membuat nasi goreng dengan paduan daging cincang. Bumbu minimalis membuat nasi goreng ini. Lihat juga resipi untuk Sup Tulang Daging Cincang, Nasi Goreng Daging Cincang Kira nasi goreng kantonis la ni.

Langkah-langkah Nasi goreng daging cincang

  1. Tumis bawang merah, bawang putih, jahe, kemiri dan daun bawang.
  2. Masukan daging cincang.
  3. Tambahkan garam, royco dan merica bubukmasukan.
  4. Masukan nasi dan terakhir masukan kecap manis secukupnyasi.
  5. Siap dihidangkan.

Sebenarnya masa nak masak nasi goreng ni, tak terfikir pun nak guna daging cincang pada mulanya. Tapi disebabkan takde barang masak lain ( haha ) untuk dijadikan protein dalam nasi goreng, jadi saya pun guna aje daging cincang ni. So sis nak share dengan you all semua kotlah kalau dah. Lihat juga resep Nasi goreng daging cincang enak lainnya! Cooking Recipe and Fishing (Memancing, Berlayar & Mengembara bersama kami sekitar muara sebuyau dan laut sebuyau) Cara Membuat Nasi Goreng Daging Cincang: Masak nasi dalam panci berisi air mendidih hingga matang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *